Sunny News 3 – 2021

*|MC:SUBJECT|*
 Goed bericht

Ja, we mogen weer varen! Reizigers uit Nederland en België die naar Griekenland gaan, hoeven sinds 20 april 2021 bij aankomst niet meer in quarantaine, wel moeten ze een negatieve PCR-test kunnen overleggen die niet langer dan 72 uur voor aankomst is afgenomen. Wie volledig gevaccineerd is (en als de laatste prik minimaal 14 dagen geleden was) en dat kan aantonen met een vaccinatieregistratiekaart hoeft geen negatieve PCR-test te tonen. Daarnaast kunnen alle reizigers op de luchthaven gevraagd worden een sneltest te doen. Meewerken aan deze test is verplicht en bij een positieve testuitslag geldt een verplichte quarantaine van 14 dagen. 
 

Nederlandse reizigers die volledig zijn gevaccineerd en een registratiekaart van de GGD of het ziekenhuis hebben, kunnen vanaf 18 mei 2021 zonder negatieve PCR-test naar Griekenland. De Griekse autoriteiten accepteren bij aankomst een vaccinatiebewijs dat is afgegeven door het RIVM in het Nederlands, meld het ministerie van Buitenlandse zaken. 
 

Bewaar je vaccinatieregistratiekaart of bewijs van een negatieve PCR-test goed, want deze hebben we op het Sunnykantoor nodig voor de papieren die moeten worden opgemaakt voor elke verhuurovereenkomst. Bewaar ook je PLF-formulier dat maximaal 24 uur voor vertrek naar Griekenland moet worden ingevuld. Het PLF-formulier kan je vinden op travel.gov.gr . Eén formulier per gezin is voldoende. Let goed op dat alle namen zo worden vermeld als op het paspoort staat vermeldt. Verder moet op het formulier gedetailleerde informatie over je vertrekpunt, de duur van je eerdere verblijven in andere landen en je verblijfadres in Griekenland zijn ingevuld. Voor Sunny gasten is dat Sunny Sailing Greece, Sivota TK 31082, Lefkas (Sivota kent geen straatnamen). Point of entry is Preveza (Aktion airport). Als je op meerdere plaatsen verblijft ben je verplicht om het adres voor de eerste 24 uur op te geven. Het is noodzakelijk om het PLF-formulier in te vullen. Je ontvangt een QR-code die nodig is om Griekenland binnen te komen. Als je deze QR-code niet kunt tonen, wordt de toegang geweigerd.

Het complete, actuele protocol voor reizen naar Griekenland vind je op travel.gov.gr

Lekker plonzen en relaxen

Buiten dat je natuurlijk heerlijk kan zwemmen in de Ionische Zee, kan je nu ook op de dag van aankomst heerlijk gebruik maken van de faciliteiten bij Volero in Vassiliki. Dit leuke vakantieplaatsje ligt in het zuiden van Lefkas en is ongeveer 10 minuten rijden met de minibus/taxi vanaf Sivota. Je kan hier ook ontbijten en/of lunchen en een bedje meepakken voor op het strand dat op loopafstand ligt.

Wanneer je naar het (kiezel-)strandje in Sivota met zicht op de Sunny vloot wilt relaxen kan dat natuurlijk ook. Je kan bij Sunny ook een strandstoel met parasol huren
voor maar € 7,50. 
 Boodschappenservice

Gemak dient de mens … dus bieden wij nu ook een boodschappenservice, in zowel Sivota als Lefkas (als je een inhuurboot hebt) aan. Voor de service in Lefkas verwijzen we je graag naar: www.luxuryfood.gr. Hier kan je zelf je producten aanklikken en zo je boodschappenlijst samenstellen. Voor de service in Sivota kan je  onderaan onze prijslijst een boodschappenlijst downloaden en ingevuld mailen naar: theosmarket31100@gmail.com.
Wij zorgen dat je boodschappen bij aankomst op je boot staan.


Met veel watersportgroeten, Pim & Joyce 
Sunny Sailing

Kijk op onze website www.sunnysailing.com voor meer informatie, routes, data, onze Sunny Sailing vloot en onze uitgebreide Sunny gastvloot bestaande uit wel meer dan 50 jachten. Staat jouw type jacht er niet bij, laat het dan snel weten, want dan gaan we voor je op zoek naar een ander betrouwbaar, Sunny-waardig jacht. 
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser.
Update je voorkeuren of uitschrijven.